Sport

Både daglig leder Roger Gjelsvik og trener Morten Fjeldstad var aktive under time-outen til TIF Viking.

Suksesstreneren skal redde Viking fra nedrykk: – Jeg liker tempohåndball

Dramatiske sluttminutter endte med nok et tap for TIF Viking. Likevel ser nyansatte Morten Fjeldstad lyst på fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

TIF Viking - Bergen: 28-29

– For å unngå nedrykk blir den neste hjemmekampen mot Kristiansand viktig. Det er ett lag som rykker ned, og vi ligger sist, sier Morten Fjeldstad. 

Søndag var det lokaloppgjør mot Bergen på Åsane Arena, og etter en dramatisk slutt gikk Viking på nok et tap etter en straffescoring i sluttsekundene. 

– Vi hadde muligheten til å ta begge poengene på slutten, men det gikk ikke, sa treneren etter kampen. 

Tapet gjør at Viking har en tøff utfordring i vente. Etter at mer enn to tredjedeler av sesongen er spilt, ligger laget sist i Rema 1000-ligaen. To poeng unna kvalifisering og åtte poeng unna trygg grunn. Fjeldstad er klar over situasjonen og understreker at Viking ønsker å bygge videre på laget og danne et fundament som er bærekraftig.  

Morten Fjeldstad gir instrukser på sidelinjen

Kjenner klubben godt

Viking-treneren tok over etter at danske Sonni Larsen ble fristilt fra sitt arbeid i forrige uke. Fjeldstad har tidligere trent flere toppklubber i både Norge og Danmark. Daglig leder i TIF Viking, Roger Gjelsvik, er fornøyd med ansettelsen.

–  Hvorfor har dere valgt å bytte trener?

– Vi var veldig happy med Sonni og han er en flott fyr. Men resultater er den viktigste vurderingsfaktoren, og når de er under forventningene er det naturlig med et bytte. 

Fjeldstad ledet nettopp Viking til opprykk i 2016-17 sesongen. Siden nyttår i år har han fungert som assisterende trener i klubben. 

– Jeg kjenner klubben godt, og har jobbet her i syv år. Alle i trenerteamet ønsker en god og positiv avslutning på sesongen, sier Fjeldstad. 

–  Du har tidligere instruert offensiv håndball, er dette noe du vil fortsette med?

– Jeg liker tempohåndball. Men vi må jobbe med de ressursene vi har i laget, og frigjøre dem på best mulig måte. 

Daglig leder Roger Gjelsvik tok hyppige notater underveis i kampen.Hadde høyere forventninger

Etter opprykket fra 1. divisjon i 2023, spiller TIF Viking nå sin første sesong i Eliteserien. Selv om klubben var forberedt på å møte sterkere motstand, er ikke Gjelsvik tilfreds med prestasjonene.

– Vi hadde forventninger om å gjøre det bedre enn det vi gjør nå. Håpet var å ta flere poeng, og være på en sikker plass, slik at vi kan bygge videre på det prosjektet vi har. 

Gjelsvik er sikker på at Fjeldstad er den riktige erstatteren.

– Han har vært med oss i snart ti år, og han har enorm erfaring i topphåndballen så vel som internt i Viking. På den måten er han en god Viking-gutt. 

Odin Tømmerbakk med draktnummer 18 scorte ett mål under søndagens oppgjør.

På tross av en skuffende sesong er det ikke pengeproblemer i Viking, og Gjelsvik forteller at klubben ikke er økonomisk avhengig av Eliteserie-spill. Han har stor tro på langtidsprosjektet.

– Viking har prestert i idrettsbransjen siden 1892. Noen ganger går det opp, og noen ganger går det ned. Vi skal ikke forandre noe.

Mye nytt

Odin Tømmerbakk spiller høyre bakspiller for Viking. Han forteller om store endringer fra fjoråret til årets sesong.

– Det var en del spillere som dro, og vi fikk en ny trener og spillerstall. I starten var det mye som ikke klaffet, men nå føler jeg at det begynner å klikke og vi klarer å samkjøre oss. I dag synes jeg vi gjør en god kamp, og vi viser at vi vil holde oss i Eliteserien.

Ørstingen svarer nølende på spørsmål om hva fremtiden vil bringe dersom det skulle ende med nedrykk. 

– Det er ikke noe som snakkes om, men det kan absolutt hende at jeg blir i Viking uansett. Vi har troen på å holde oss i Eliteserien.

Powered by Labrador CMS