Resturantkritikk

Sushi1 Osøyro: God hverdags-sushi

Av og til er det veldig godt å kunne skjemme seg selv bort med en lettvint og velsmakende løsning når klokken tikker mot sent-og-mye, og man enda ikke har svingt kasserollene på kjøkkenet. Hva er din go-to-løsning i en travel hverdag? I dag testet jeg take away sushi fra Sushi1 på Osøyro.

Sushi1 Osøyro Takeaway
Publisert Sist oppdatert

Det ser vakkert ut, det som ligger stablet på svarte brett i den brune papirposen. Plumpt og fargerikt. Matbitene er av god størrelse. Relativt jevnt store og pene makibiter, men med litt rufsete endestykker. For take away å være, er inntrykket veldig bra. Innbydende.

Tilbehøret er det heller ingenting å utsette på. Rause mengder med både syltet ingefær, fyldig soyasaus og lett kremet wasabi.

Glad(i)laks

I dag ble det laks over hele linjen. Valget falt på nigiri med laks, og 4 ulike laksebaserte makiruller. Laks er en av favorittene hjemme hos oss. Kanskje det er slik for flere? Jeg kan bare anta at restauranten har tilpasset tilbudet etter dette. For når sant skal sies, prøvde jeg å lete etter andre ting som fristet i dag. Men jeg synes valgmulighetene var noe begrenset. Laks og scampi så ut til å utgjøre største porsjonen av utvalget. Det kan jeg likevel leve godt med, så lenge det som faktisk tilbys gir en god smaksopplevelse.

Endimmensjonal ingefær

Ingefæren biter mer enn den forfrisker, og svir fortsatt, to minutter etter at den var innom tungen. Litt mer saftighet og syre, så hadde den gjort jobben sin med å rense paletten på en bedre måte.

Sweet (crispy) salmon

Den tynne skiven av saftig og duggfriskt jordbær greier ikke å redde helhetsinntrykket av makibiten med grøtete fritert røre og konsistensløs varmebehandlet laks. Sprø panko topping ble lovet i menyen, men badet i saus, mister den sin konsistensgivende funksjon.

Hot philadelphia laks

Jeg er i utgangspunktet ikke overbegeistret for kremost i sushi, men denne biten likte jeg. Det skal de ferske råvarene ha takken for, og det lett røykte preget som møtet med flammekasteren har gitt til osten. Dermed bidro osten til smaksbildet, i stedet for å gå i, etter min mening, den alt for utbredte tildekkingsfellen. 

Litt ris til risen

Risen på Sushi 1 er helt grei. Den kunne trengt bittelitt mer tyggemotstand. Salt, sødme og syre likeså. Ett knepp opp hadde utløst mer entusiasme blant smaksløkene.

Ris til egen bak

Når man handler take away, er det eget ansvar å finne noe som støtter opp, i steden for å rive ned. Vinen som var tilgjengelig i eget kjøleskap i dag, Land of Saints, Chardonnay 2022 er helt nydelig. Når den får skinne alene. Litt lavere alkoholinnhold i kombinasjon med noe mer restsødme hadde spilt på lag med sushien, i stedet for mot den. Vinopplevelsen i dag må jeg ta på egen kappe. For ordens skyld. Vinen ble satt bort igjen, slik at den ikke fikk forstyrre resten av måltidet. Og samtidig satt jeg Dönnhoff Riesling på handlelisten, slik at jeg har noe rimelig som funker på lur i kjøleskapet, til neste gang sushi trangen melder seg. 

Laks uten følge

Siden det bare var en variant nigiri blant kveldens innkjøpte munnfuller, sparte jeg akkurat den opplevelsen til slutt. Når nigirien viser seg å komme uten kokkens nøye tilmålte touch av wasabi, blir jeg skuffet. På samme måte som pasta kokt uten salt blir biten uinteresannt og blass. Restauranten har som sagt sendt med rikelig av grønn, kremete smaksbombe, så det er fort gjort å rette på dette selv. Men min preferanse er og blir at trente hender tilpasser dosen for meg.

Det enkle er ofte det beste

Favoritten på tallerkenen er derfor den plaine makien. Igjen på grunn av smakfull avocado og god laks. Et lite ønske har jeg likevel. De ristede sesamfrøene er overflødige. Av og til er det enkle å foretrekke. Avokadoen har nok fylde og volum til å bære smakebiten helt alene.

Det koster mer med sushi enn kebab eller pizza. Men slik må det være for at råvarene skal ha kvalitet til å matche forventningene. Prisene på Sushi1 er helt på linje med det du må betale for tilsvarende mat andre steder. Og så setter jeg, og sannsynlig flere osinger med meg, stor pris på at det er mulig å få tak i jevnt over god sushi på Os. For maten er god. Og du får det du betaler for. 

Take-away-løsningen hos Sushi1 fungerer slik det er ment å fungere. Måltidet er et trygt valg når du vil sette farge på en grå ukedag.

Takk for maten!

Powered by Labrador CMS