Innenriks

Kronprins Haakon møtte pressen under tirsdagens besøk i Bergen.

Kronprinsen: – Det var veldig fint å få kongen hjem

Kronprinsregent Haakon tok seg tid til å svare på spørsmål om kongens helsetilstand under besøket i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Under kronprinsregentens besøk til Bergen Offentlige Bibliotek tirsdag formiddag, holdt han en pressekonferanse. 

Kronprinsen besøkte sin far kong Harald på Rikshospitalet i går, og det var knyttet stor spenning i salen til kongens nåværende helsetilstand.

– Det var veldig fint å få kongen og begge foreldrene mine hjem. Jeg tror kongen også er veldig glad for å være tilbake i Norge. Han var tydelig på at han syntes det var fint å være hjemme igjen, sier Kronprinsregenten.

Det var stor presseoppslutning når Kronprinsregenten besøkte utstillingen "Jakten på sannheten" på Bergen Offentlige Bibliotek

På spørsmål om kongen er ved godt humør, svarer kronprinsregenten: 

–  Ja, det syns jeg i og for seg, men han er fortsatt redusert og trenger tid til å bli bedre. Det er nok nødvendig at han blir på sykehuset en stund til. 

Tidligere fikk kongen operert inn en midlertidig pacemaker. Lav hjertefrekvens gjør også at det er behov for en permanent pacemaker.

–  Tidspunktet for pacemaker-innleggelse bestemmes utifra om selve infeksjonen er ute av kroppen, det må den være, opplyser kronprinsregenten.

Medieoppmerksomheten rundt kongens sykdom har vært stor de siste dagene. Kronprinsregenten forteller at det har vært hyggelig å føle på støtten og omsorgen fra det norske folk.

– Kongen legger merke til at det er oppmerksomhet rundt det. Det er mange som har omtanke for kongen og er bekymret for han. Det har vært vårt hovedfokus også, det å passe på at kongen får så god behandling som mulig, sier han. 

Etter pressetreffet på biblioteket dro Kronprinsregenten videre på skolebesøk til Amalie Skram videregående skole.

Powered by Labrador CMS