Sport

Arvid Olsen Daatland og Arlind Devolli har skrevet i Kampguiden siden 2019.

Arvid og Arlind spiller fantasifotball: – Jeg tar det ganske seriøst

Premier League-ekspertene har en egen nettside om Fantasy-fotball. – Det er en god blanding av flaks og dyktighet.

Publisert Sist oppdatert

Premier League sesongen er godt i gang, og det populære fantasispillet Fantasy Premier League er mer populært enn noen gang.

Hva er Fantasyfotball?

  • Fantasy Premier League og Eliteserien Fantasy er begge fantasy fotballspill.
  • Man setter opp virtuelle lag bestående av 15 ekte fotballspillere for et angitt budsjett. Deretter velger man hvilke 11 spillere som skal spille for hver Premier League/Eliteserierunde.
  • Spillernes reelle prestasjoner på banen oversettes til poeng i fantasyligaen.
  • Fantasy Premier League er basert på den engelske Premier League. Eliteserien Fantasy er basert på den norske eliteserien.

– Jeg tar det ganske seriøst

Arvid Olsen Daatland og Arlind Devolli er journalister i kampguiden.no. Her har de siden 2019 skrevet mange saker om Premier League og Premier League Fantasy. 

Begge guttene spiller Fantasy, men Daatland forteller at det er kompisen som gjør det best.

– Jeg tar det ganske seriøst, så jeg burde vært litt lengre opp på rangeringen enn det jeg er, sier Devolli.

Hvorfor har Fantasyfotball blitt så populært?

– Man kan lage liga med venner og kolleger og konkurrere med de. Så varer jo sesongen fra august til mai, så da har man noe å gjør hver uke, sier Daatland.

– I tillegg blir det morsommere å se på de forskjellige kampene når du har spillere derfra på laget ditt, legger Devolli til. 

Arlind Devolli og Arvid Olsen Daatland har både spilt fotball og skrevet om fotball sammen.

Flaks eller dyktighet?

Ingen kan vite med sikkerhet hvem som vil score mål, men enkelte spillere har større sjanse enn andre. 

Er det flaks eller dyktighet?

– Mest dyktighet vil jeg si. Man kan komme langt med flaks også, men man må kunne litt for å gjøre de rette valgene. Det er en god blanding, sier Devolli.

Premier League-ekspertene har et par tips før siste del av sesongen.

– Planlegg godt frem i tid. Gjør man ikke dette står man plutselig igjen med veldig få spillere en runde, sier Daatland.

– Et annet tips er å vente til siste time før deadlinen med å gjøre byttet sitt. Plutselig kan en spiller få en skade rett før for eksempel, sier Devolli.

– Det viktigste er å slå kjæresten

Bymag har snakket med fantasy-spilleren Aurora Folmo Myhr. Hun er i skrivende stund rangert som nummer 16 i Norge, og er i verdenstoppen med rangering som nummer 207 av rundt 11 millioner spillere. Premier League-sesongen er ikke ferdig før i mai, og rangeringen kan endres drastisk på kort tid. 

Aurora Folmo Myhr fra Årnes ser alle Premier League-kampene som går.

Aurora Folmo Myhr fra Årnes er nå på sin femte sesong i fantasispillet, og ble først introdusert for det av kjæresten. Hun har alltid vært glad i fotball, og følger med på alle kampene i Premier League.

– Da jeg begynte gikk det midt på treet. Det har bare gått bedre og bedre for hver sesong. De siste årene har jeg vunnet over kjæresten, og det er det viktigste, sier hun.

Christoffer Wange Irgens lag i skrivende stund.

Myhr forklarer at plasseringen hennes er et resultat av et sterkt konkurranseinstinkt og at hun ser alle kampene i Premier League. Hun bruker også en betydelig menge tid for å få til den gode plasseringen.

– Det går en del tid på å planlegge i forkant av runden. Jeg bruker nok tre til fire timer hver uke, i tillegg til å se alle kampene. 

Påvirker humøret

Myhrs taktikk går ut på å tenke langt frem i tid. Hun legger en strategi slik at hun har en klar plan fremover. 

– Jeg spiller ganske safe. Hvertfall nå som det går så bra. Jeg blir nervøs før rundene, jeg føler at jeg har press på meg nå, sier hun.

– Jeg kan også bli veldig påvirket hvis det går dårlig for laget mitt. Det kan absolutt påvirke humøret mitt. Det er det negative med Fantasy.

Myhr er til daglig lærer, og på jobb konkurrerer hun med kollegene sine.

– Det blir et veldig sosialt spill. Det er et godt samtaleemne, spesielt på jobb.

Ikke mange jenter

Myhr forteller at hun har fått med moren sin på spillet, men at hun ikke vet om mange jenter som spiller Fantasy Premier League.

– Jeg tror man bør være ganske interessert i fotball for å spille. 

Hva er ditt tips til fantasyspillere videre i sesongen?

– Det viktigste er å se kampene for å få innblikk i spillere som gjør det bra.

Mye flaks

Christoffer Wange Irgens fra Bergen spiller nå sin sjette sesong med Fantasy Premier League.

 Chelseasupporteren Christoffer Wange Irgens fra Bergen har spilt Fantasy siden sesongen 2017/2018. Han er nå rangert som nummer 20 i Norge.

– Jeg har hatt stor progresjon. Jeg gikk fra å bli nummer to million i verden, til å bli nummer 40 000 i fjor, og nå er jeg på topp 300. 

Irgens, som for tiden skriver master i idrettsvitenskap, bruker mye av tiden sin for å prestere i fotballspillet.

– Jeg følger med på de aller fleste Premier League-kampene som går, selv bunnlagene. Ellers bruker jeg et par timer på å lese meg opp på tips på Twitter og YouTube før deadline hver uke. Det viktigste er å holde seg oppdatert, sier han.

Et sosialt spill

    Bergenseren ser mange positive sider ved det populære fotballspillet.

    – Det er veldig sosialt. Det er et samtaletema kompisgjengen raskt tyr til. Og så blir det ekstra gøy å følge med på fotballkampene.

 – Det negative er at det kan være veldig frustrerende når det ikke går veien. Jeg vet om mange som får hele helgen ødelagt fordi de får lite poeng den runden. 

Irgens forklarer om en nerverpirrende tid før hver runde.

– Det er skummelt å bytte på laget når du får en høy rank. Det blir et jag etter plassering. Jeg forventer ikke å komme høyere nå, og det pleier jeg egentlig å si etter hver runde. Jeg prøver å se på det som bare gøy.

Hva er ditt tips til fantasyspillere videre i sesongen?

– Følg med på twitter én time før deadline. Her kan man få vite tidlige laguttak, og man kan tjene på godt det. Det er også gøyere å gjøre det bra med et eget lag enn å kopiere andre. Ellers er det å ha det gøy; det er bare et spill. 

Powered by Labrador CMS