Sport

LUKKEDE ØYNE. Deltakerne blir oppfordret til å holde øynene lukket under hele økten for å fokusere bedre på sitt indre.

Kombinerer astrologi og yoga: – Øker forståelsen for hvordan månen påvirker livet mitt

På søndag var det nymåne. I forbindelse med dette samles det en gjeng noen dager i forveien for en økt med astroyoga. Dette skal hjelpe dem med å bli bedre kjent med seg selv og kroppen sin, i tillegg til at det skal legge til rette for et bedre liv.

Publisert

– Jeg føler meg mer tilstede i intensjonene mine, og er mer bevisst på hvordan jeg ønsker å leve.

Det forteller Marie Ruud Skogedal. Til vanlig er hun daglig leder på Førerkortsentralen, men hun er også yogainstruktør på Arhatsenteret som arrangerer astroyoga. Hun har deltatt jevnlig på disse timene i et halvt år. 

KRAFTFULLT. Marie Ruud Skogedal synes astroyoga er fantastisk kraftfull.

Aktiviteten er enkelt lagt opp og foregår i et mindre rom med dempet belysning. Instruktøren oppfordrer alle til å holde øynene lukket de neste to timene, mens hun beskriver hvilke bevegelser som skal gjøres. 

ULIKE INSTRUMENTER. Det blir spilt på blant annet helelektrisk gitar, syngeboller fra India og rammetromme gjennom økten.

Ved siden av står en musiker som spiller på ulike instrumenter for å lage en rolig og avslappet stemning. 

Innimellom bevegelsene blir deltakerne opplyst om hvilken astrologisk måne vi befinner oss i, og hva det har å si for ulike aspekter av livet. 

– Jeg har gjort yoga aktivt i 14 år nå, men dette er en helt egen unik måte å praktisere det på. Astroyoga setter fokus på hva man ønsker å jobbe med og hva man burde gi slipp på, forklarer Skogedal.

Hun legger til at det gir henne en økt forståelse for hvordan månen påvirker livet, og at en større forståelse gjør at man kan kontrollere følelsene sine bedre.

Det handler om å gå inn i seg selv

Katharina Tabitha Marion Westblikk er instruktør for astroyoga og er daglig leder på senteret. Hun har flere utdannelser innenfor trening og terapi, men det er utdannelsene i yoga og astrologi som har lagt grunnlaget for denne spesielle formen for yoga. 

– Astroyoga handler om at vi på en måte kobler oss på planetenes posisjon hver nymåne og fullmåne. Når det er nymåne handler det alltid om å sette en intensjon som man skal fokusere på og som kan vokse frem til fullmåne, utdyper hun. 

Westblikk forklarer videre at når det er fullmåne vibrerer alt mye sterkere på både godt og vondt: 

– Det handler om å følge månesyklusen bevisst slik at vi kan bruke energien til noe godt, istedenfor at vi blir mer reaktiv og reagerer instinktivt på følelsene våre når det er fullmåne, sier hun. 

BEVISST. Katharina Tabitha Marion Westblikk forklarer at det handler om å være bevisst på følelsene sine.

Westblikk poengterer at aktiviteten hovedsakelig skal ha en terapeutisk funksjon og at man utforsker sin egen indre verden:

– Uansett om det er yoga, bønn eller meditasjon, så kan man nå veldig dypt inn i seg selv ved fullmåne. Da kan du oppdage deler ved deg selv som vanligvis er skjult fordi alle inntrykk er så mye sterkere. Alle har godt av å kjenne etter hvordan man har det.

Sterke følelser

– Musikerens jobb er å fange energien og følelsene fra de som er tilstede, slik at man kan høre følelsene sine, forklarer Kjell Schibsted Sandvik som er komponist og musikkterapeut.

Under astroyogatimene spiller han alt på improvisasjon, slik at alt blir forskjellig og unikt for hver gang. Han bruker enkle instrumenter og velger etterhvert ut hvilke han skal bruke etter hvilke følelser som oppstår.

– Ingen kan egentlig eie musikk. Du kan ikke eie noe utenom sjelen din, sier Sandvik.

Han forteller at han merker at deltakeren blir påvirket av musikken, og av og til hører han til og med at noen gråter. 

LANG UTDANNELSE. Kjell Schibsted Sandvik har ni år med utdannelse som komponist og musikkterapeut.

Westblikk opplyser om at det kan oppstå ubevisste spenninger i kroppen hvis man opplever noe spesifikt. 

– Kroppen er jo et resultat av alt man går igjennom i livet. Så hvis man tar tak i en av disse spenningene og føler litt på dem, kan den til slutt løsne og man skjønner plutselig hva som har vært årsaken til den, utdyper hun.

Dette kan være en emosjonell prosess, derfor er det innimellom noen som feller noen tårer i løpet av timene. 

– Det er ikke alltid så lett å se innover i seg selv, noen personer har vært igjennom mye verre opplevelser enn andre. Hva du opplever inni deg kommer helt an på hvem du er, og min oppgave er egentlig bare å legge til rette for at folk skal få muligheten til akkurat dette, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS