Sport

Ellinor Moldøen Blåsternes spiller for Brann Kvinner sitt nyoppstartede andrelag. Selv etter en kald og våt morgentrening på Nymark, er hun i godt humør.

Ellinor (17) er del av Branns nye storsatsing: – Så klart ønsker jeg å komme på landslaget

Hun har måttet velge vekk skole og venner. Likevel trives Ellinor Moldøen Blåsternes (17) svært godt på Brann Kvinners nyoppstartede andrelag.

Publisert Sist oppdatert

Været består av duskregn og kald vind når spillerne i det nyoppstartede andrelaget til Brann Kvinner trener frem mot sin aller første sesong etter etableringen.

Laget er en del av en ny storsatsing i ungdomsfotballen på kvinnesiden. Det synes Ellinor Moldøen Blåsternes (17) er svært positivt.

– Jeg synes det er viktig at Brann kommer med denne satsingen. Det er her alle i Bergen har lyst til å spille, og jeg tror det er bra for klubben, forteller hun.

Satser på fotballen gjennom privatskole

17-åringen går på Norges Toppidrettsgymnas (NTG), som har lokaler inne på Brann Stadion. På denne skolen går hun sammen med de andre på laget. Blåsternes er fornøyd med måten skolen drives.

– På NTG er det tilrettelagt for å kombinere skole og fotball. Idretten skal komme først, og skolearbeidet kommer i andre rekke, sier hun med et glimt i øye. 

Selv om hun fortsatt er i tenårene, har hun store planer for fremtiden.

– Ambisjonen er å leve av fotball. Jeg vil prøve å komme meg inn på A-laget, og så kanskje gå videre til utlandet.

Hvor kunne du tenke deg å spille internasjonalt?

– Mitt lag er Arsenal. Og jeg vil kanskje til Barcelona, som er veldig gode på kvinnesiden. Kvinnefotballen blir bare bedre og bedre. 

Det er kort vei fra skolen til fotballbanen for NTG-elevene.

Noe må velges bort

Når man går på privatskole med såpass stort fokus på satsing, må man gjøre prioriteringer. Ellinor forteller om enkelte utfordringer.

– Det har vært dager, særlig hvis det er bortekamp, hvor jeg må velge bort familiebesøk og skole. 

Videre forteller hun at det til tider kan være vanskelig å velge bort enkelte aktiviteter. Men det er ikke noe som stopper ambisjonen om å bli en profesjonell fotballspiller.

– Noen ganger er det dumt, men det er det valget jeg gjør for å bli bedre. Jeg har ikke noe problem med det.

– Konkurranse er sunt

Svenske Jan Patrik Hansson er tidligere Brann-spiller og assisterende trener for det nye laget, og har stor tro på prosjektet. Men det kan bety utfordringer for andre.

Tidligere har lag som Fyllingsdalen og Arna-Bjørnar stått for rekrutteringen av unge spillere. Etter at Sandviken ble til Brann i utgangen av 2021, fikk de andre lokale klubbene en stor konkurrent. Assistenttreneren mener det er bra å få flere lag på banen.

– Vi vil komplimentere og konkurrere med de andre Bergensklubbene. Sånn har det vært på guttesiden lenge, og nå blir det slik på jentesiden også. 

Vil dette skape utfordringer for lag som Arna-Bjørnar?

– Jeg tror det er plass til alle. Alle klubber vil gjøre ting på sin måte, og spillere må velge hva de mener er riktig for dem personlig. Det er sunt med konkurranse og samarbeid. 

Ellinor Moldøen Blåsternes og Patrik Hansson under onsdagens trening.

Positiv til satsingen

Hansson forteller at det nye prosjektet har en tydelig ambisjon.

– Det skal være like muligheter for gutter og jenter. Nå har Brann et kvinnelag, og da skal vi gjøre ting på lik måte med herresiden, sier svensken.

Planen til Brann er å styrke akademiet på kvinnesiden. Hansson forteller at speidernettverket skal utvides etter hvert, da det kommer et tredjelag om få år som en del av den nye satsingen. 

– I dag rekrutterer vi mest fra Hordaland. Videre ser vi på hele Vestland, og på sikt kommer vi også til å se på andre steder. Per nå har vi to jenter fra Stord og én fra Odda i gruppen. 

Powered by Labrador CMS