Barcelona måtte kjempe for å få med seg seieren fra Bergen.

Brann sjokkerte Barcelona, men det ble bare nesten

Åsane Arena (Bymag): Det ble bare nesten for Brann Kvinner da Barcelona tok første stikk i kvartfinalen.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld var det duket for første kvartfinaleoppgjør mellom Brann Kvinner og Barcelona på Åsane Arena.

På motsatt banehalvdel ventet de regjerende Champions League-mesterene fra den katalanske hovedstaden, som før kampen ikke hadde tapt en kamp på 304 dager. I likhet med samtlige lag Barcelona har møtt denne sesongen, klarte bergenserne ikke å vippe spanjolenes ubeseirede rekke av pinnen.

Det var fullsatt på Åsane Arena da Brann tok imot stjernegalleriet fra Barcelona. – Det var en fantastisk ramme rundt kampen, og en enorm støtte fra supporterne. Vi kunne aldri vært der vi er i dag uten supporterne i ryggen, sier Brann-kaptein, Cecilie Redisch Kvamme, etter 2-1-tapet.

Trå start

Til tross for at Barcelona stod til 1,02 i odds før kampen, ga Brann spanjolene kamp helt inn.

Brann fikk en tidlig kalddusj etter ni minutter etter en kort slått corner fra Caroline Graham Hansen (29). Nordmannen forserte flere spillere etter to lekre veggspill, og satte ballen i mål fra like ved straffemerket. Ballen gikk innom en uheldig Ingrid Stenevik (29) på veien som satte keeper Aurora Mikalsen ut av spill.

38 minutter ut i kampen løsnet det for Brann, og det hele startet med at Karoline Haugland (26) vant ballen langt innpå egen halvdel. Derfra kombinerte Brann-spillerne seg raskt frem på venstrekanten og inn i Barcelonas 16-meter, hvor Justine Kielland (21) fant Cecilie Redisch Kvamme (28) på motsatt side.

– Jeg så at vi hadde muligheten til å ta en overgang. Jeg så Signe (Gaupset) hadde ballen ute på kanten, og jeg vet at hun er god én mot én. Da tenkte jeg bare på å komme meg inn i boksen, forklarer Kvamme etter kampen.

Kvamme gjorde ingen feil i møte med keeper og satte ballen momentant inn i nettmaskene til stor jubel fra de fremmøtte bergenserne.

Sist Brann spilte en kvartfinale i Europa var da herrelaget møtte Liverpool i Cupvinnercupen (Europaligaen) i 1997. Nå spiller kvinnelaget en historisk kvartfinale i den aller gjeveste europeiske klubbturneringen, Champions League.

Like før hvilen var Brann heldig og slapp unna med skrekken etter at Barcelonas midtstopper, Irene Paredes (32), "bare" traff tverrligger. Det ble en forsmak på hva som ventet etter pause.

Holdt liv i kampen lenge

Utover i andreomgangen holdt Brann de spanke seriemesterene unna de helt store målsjansene, men etter 71-minutters spill slo spanjolene om taktpinnen.

På høyresiden kombinerte de seg lekkert gjennom det etablerte Brann-forsvaret, og inne i 16-meteren fant fjorårets Ballon d'Or-vinner, Aitana Bonmatí (26), den spanske verdensmesteren Salma Paralluelo (20). Hun vendet bort Stenevik i midtforsvaret og gjorde kort prosess med å plassere ballen ned til høyre for Mikalsen i Brann-buret.

Målet var Paralluelos sjette mål i turneringen så langt, noe som gjør henne til turneringens toppscorer hittil denne sesongen.

Barcelona sin 2-1-scoring falt i god smak hos bortesupporterne som hadde tatt turen til Bergen.

Kampen endte 2-1 til bortelaget som tar med seg et klart favorittstempel inn mot returoppgjøret på Estadi Johan Cruyff i Barcelona torsdag neste uke. Kvamme har fortsatt troen på avansement, og håper laget kan være enda bedre med ball når det hele skal avgjøres i den katalanske hovedstaden.

– Vi gleder oss veldig, og vi vet at det vil bli veldig tøft. Vi kommer til å måtte forsvare oss mer enn vi liker, men jeg håper vi evner å ta bedre vare på ballen slik at vi også kan etablere litt flere angrep på deres halvdel, påpeker hun.

Vinneren av kvartfinaleoppgjøret går videre til semifinalen i Europas gjeveste klubbturnering, og møter sammenlagtvinneren av Chelsea mot Ajax.